Home > Tips & Advies > Hoe kun je Nep Dating Sites herkennen?

Hoe kun je Nep Dating Sites herkennen?

Online dating sites zijn een hele goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten, wij zullen de laatste zijn die dat ontkennen, echter niet alle aanbieders zijn even solide. Gebruikers van Tinder zijn ongetwijfeld bekend met profielen zoals de onderstaande (geen echt profiel), voor degene die niet bekend zijn met de dame in kwestie, dat is het top model Miranda Kerr. Hoe kun je je het beste weren tegen nepprofielen en complete nep sites? Dat zullen wij uitleggen in dit artikel.

miranda kerr nep tinder

1. Schrijf je niet in bij een onbekende site

Er is een reden dat websites zoals Parship al zolang bestaan in Nederland en dat je er weinig klachten over hoort, dat komt omdat ze gewoon werken. Echter er is elke week wel weer een nieuwe website, of dezelfde website, maar onder een andere naam met alleen maar nepprofielen. Het makkelijkst kun je deze vermijden door je gewoon nooit in te schrijven en uitsluitend een gerenomeerde dating website te kiezen zoals een site uit onze top 5.

2. Heeft de site het Thuiswinkel Keurmerk?

Hoewel dit niet een vereiste is, is het thuiswinkel keurmerk in Nederland wel een begrip online. Helaas brengt Thuiswinkel haar leden veel geld in rekening voor dit lidmaatschap, dus zien sommige aanbieders er vanaf. Desalniettemin als een website wel dit keurmerk heeft kun je er van uit gaan dat het een goede website is.

3. Te mooi om waar te zijn?

Lijkt die man die je net een berichtje stuurt verdacht veel op Ryan Gosling, of die leuke dame op Doutzen Kroes? Prachtig natuurlijk, maar wees skeptisch het kan allemaal nep zijn. Één manier om te controleren of de foto op zijn/haar profiel echt is door gebruik te maken van Google Image Search, als we dan de foto van het Tinder profiel hierboven invoeren herkent Google haar gelijk als Miranda Kerr. Dan kan het natuurlijk nog steeds zo zijn dat zij met jou op date wil, maar de kans lijkt ons aan de kleine kant :).

google image search voor nep profielen

Daarnaast loont het ook om goed te kijken naar de profielen op de site, zijn dit alleen maar hunks met een wasbord en vrouwen met onproportioneel grote borsten? Grote kans dat het een nep dating site is, trap niet in zo'n scam, als het te mooi is om waar te zijn dan is dat het meestal ook, helemaal online

4. Je krijgt ontzettend veel berichtjes?

Je hebt je pas net ingeschreven en je inbox wordt al gebombardeerd met berichtjes en vriendschapsverzoeken? Dit is een goed teken dat de website waar je je net hebt ingeschreven nep is, helemaal als deze berichtjes ook komen van leden zoals wij net in punt 3 besproken hebben. Helemaal als je op de site waar je je hebt ingeschreven moet betalen voor het versturen van een bericht dan mag je aannemen dat de profielen waarmee je aan het chatten bent van de site eigenaren zijn en het nooit tot een echte date zal komen.

5. Wel hele ondeugende verzoekjes?

Als een lid je gelijk vraagt om het bed in te duiken via een berichtje of een ander seksueel getint verzoek doet dan is dat, afhankelijk van de website natuurlijk, iets waar je voor op moet passen. Veel leden stappen juist over van apps zoals Tinder naar een echte website omdat ze op zoek zijn naar een serieuze relatie, tenzij je staat ingeschreven op een dating site voor "losse contacten" moet je hier goed opletten dat je niet te snel nummers belt, je bankgegevens achter laat, etc... Het is hoogstwaarschijnlijk een scam.