Home > Tips & Advies > Boost je profiel in 4 simpele stappen

4 Simpele Stappen om je Dating Profiel een Boost te Geven

Met het grote aanbod aan profielen, zeker op een app als Tinder kan het lastig zijn om op te vallen. Hoe kun je het beste je dating profiel eruit laten springen zonder extra te betalen voor een premium lidmaatschap zoals Tinder Gold? Wij hebben 4 makkelijk te volgen tips die je binnen no time meer matches zullen geven!

profiel foto mr bean

1. Het begint allemaal met een foto

Dit is het eerste wat andere leden zien, of het nu op een app voor snelle matches is of een wat serieuzere dating site, je profiel foto bepaald 80% van je match. Hoewel uiterlijk niet het belangrijkste zou moeten zijn, is het nog steeds belangrijk voor een eerste indruk, zelfs op een dating site. Heb je nog geen profielfoto? Voeg er dan nu één toe. Een aantal tips voor een betere profielfoto:

  • Zorg ervoor dat de eerste foto die gebruikers zien een foto is met alleen jou erop. We snappen dat je graag wil laten zien dat je vrienden hebt, maar het kan lastig zijn om te bepalen wie nu de eventuele match is. Een foto met je favoriete huisdier kan natuurlijk wel.
  • Laat je van je vriendelijkste kant zien, geen frons op je gezicht, als je al niet op je profielfoto kunt lachen dan beloofd dat niet veel goeds.
  • Wees zichtbaar. Gebruik niet een foto waar je je gezicht niet op kunt zien
  • Wees realistisch. Je mag best een foto gebruiken waar je er goed op staat, maar het moet niet zo zijn dat de foto misleidend is. Immers zelf weet je liever ook waar je aan toe bent.
  • Des te meer des te beter. Laat het niet bij 1 foto, voeg indien mogelijk meerdere fotos toe en hier mag je gerust onze andere tips overslaan, voordat andere gebruikers deze foto te zien krijgen hebben ze al een goed idee van hoe je eruit ziet.

2. Wees jezelf

We snappen het wel, het is online, niemand die je kent, maar wees gewoon eerlijk. Zeker als je een langdurige relatie wil dan is het belangrijk dat je een juiste start maakt. Doe je niet anders voor dan je bent, dat is het mooie van dating sites er zijn altijd partners te vinden met dezelfde interesses als jou, maak daar dan ook mooi gebruik van. Ben je bijvoorbeeld helemaal gek van video games, verzwijg dat dan niet, er is zeker iemand met wie je deze hobby deelt.

3. Maak werk van je omschrijving

De meeste sites geven je ruimte om kort iets over jezelf te vertellen. Vul hier niet even snel iets in wat honderden andere profielen ook hebben. Om eruit te springen moet je toch werk maken van deze tekst, maak er iets leuks van wat tegelijkertijd ook echt bij jou past.

4. Interesses en Hobbies

Wees zorgvuldig en geef al je interesses en hobbies op. Hoe meer je hier in vult, des te meer kans maak je op gematched te worden op basis van deze interesses. Als je deze leeg laat heeft het algoritme op sites zoals Parship weinig om mee te werken en kan het je niet zoveel matches geven. Door het invullen van zoveel mogelijk interesses krijg je meer matches en dan kun je later wel weer filteren welke van de matches goed bij jou passen.