De Top 3 Gay Dating Sites in Nederland

Ben je op zoek naar een dating site speciaal bedoelt voor homo- en biseksuele singles? Onze experts hebben speciaal voor jou een lijst gemaakt van de top 5 beste Nederlandse dating sites voor homoseksuelen. Hierbij oordelen wij onder andere op basis van veiligheid, slaginskans en het aantal mannen dat ingeschreven staan. Onze persoonlijke favorieten vind je hieronder.


Dé datingsite voor gay singles!
85% van Parship's leden is 30+

(5611 stemmen)

9.4

Meer info
ribbon

Dé nr.1 in Gay Dating!

Vind Gay Singles bij jou in de buurt
Alles mag, maar niets moet

(711 stemmen)

Nieuw in Nederland

Nieuwe gay sectie bij Elite Dating!
Zelfde strenge kwaliteitscontrole

(611 stemmen)

Waarom een site specifiek voor homoseksuelen?

Voorheen hadden de meeste grote dating sites nog geen specifieke optie om te sorteren op geaardheid, echter met het lanceren van "gay" varianten van o.a. Parship en Elite Dates kun je ook zeker op de reguliere dating websites terecht. Let er alleen wel op dat je je profiel goed insteld zodat je alleen open staat voor mannen die op zoek zijn naar mannen en eventueel biseksuele mannen. Anders krijg je allerlei contactverzoeken van vrouwen.

Er zijn ook een aantal sites zoals Gaybuddy, waar zoals de naam al doet vermoeden, je niet bang hoeft te zijn om hetero mensen te ontmoeten.

Is Grindr niet beter dan een Dating Site?

Dat ligt er helemaal aan waar je naar op zoek bent, uiteraard zijn dating apps zoals Grindr en Tinder een goede optie voor veel mensen. Echter zoals de meeste mannen wel weten zijn deze apps nou niet bepaald bedoelt voor een serieuze date en het kan heel verslavend werken. Vandaar dat we ook veel ex-Grindr leden zien op serieuzere sites zoals Gay Parship, men houdt er uiteindelijk toch een leeg gevoel aan over van alle snelle contacten.

Een ander groot probleem dat deze apps met zich meebrengen is de veiligheid, er is geen controle van iemands gegevens door de maker van de apps er zijn daarom ook genoeg horror verhalen te vinden op het internet over Grindr dates die eindigde in een ramp. Als je toch uit bent op snelle contacten dan raden wij Gaybuddy aan, daar zit toch een extra controle in die je bij Grindr niet hebt.

Hetzelfde wat we over Grindr zeiden geldt natuurlijk ook voor contactadvertenties op sites zoals Speurders en Marktplaats, wees alsjeblieft héél voorzichtig als je hier op in gaat.

Hoe zit het met de veiligheid?

Alle door ons geselecteerde websites, houden veiligheid hoog in het vaandel. Zo ben je beschermd tegen hackers, controleren ze alle inschrijfgegevens die ze binnen krijgen en worden alle accounts die de schijn tegen zich hebben verwijderd. Dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat jij hier zelf geen rol in speelt, ga nooit in op phishing e-mails en wanneer je op een date gaat wees dan ook verstandig. Spreek voor een eerste date altijd af in een openbare plek, maak er een leuke date van, maar wees wel verstandig.

Wat als ik alleen maar met mannen wil chatten?

Dat kan uiteraard ook op alle sites op deze pagina en we adviseren ook iedereen om eerst een goed gesprek met elkaar aan te gaan voordat je iemand uitnodigt voor een date. Echter waarom zou je het alleen bij chatten laten? Ga er gewoon lekker op uit en maak er wat moois van!

Ik heb geen computer, zijn er ook Gay Dating Apps?

Ja hoor de meeste sites zoals Gay Parship hebben hun eigen app die zowel op iOS als Android werkt, je hebt dus zeker geen computer nodig. Daarnaast kun je ook Grindr gratis downloaden als je uit bent op vlug contact, veruit de meeste populaire app onder de gay community in Nederland.