Top 5 Beste Dating Sites voor 50 Plussers

Wij hebben speciaal voor jou de beste dating sites voor senioren (50 jaar en ouder) op een rijtje gezet, op basis van het aantal leden, veiligheid, succeskans en meer factoren. Onze favorieten vind je hieronder.


Dating voor actieve 50-plussers.
99% beveelt 50 plus match aan!

(2191 stemmen)

9.1

Meer info
ribbon

Nr.1 in 50+ Dating!

1 op de 3 vindt hier liefde!
Veilig en gratis inschrijven

(1042 stemmen)

8.9

Meer info

Vind singles bij jou in de buurt
Neem deel aan leuke groepsactiviteiten

(711 stemmen)

Van Lexa

Ontmoet 50 plussers bij jou in de buurt!
Handmatige controle van alle profielen

(566 stemmen)

Nieuwe dating site voor 50 plussers

(271 stemmen)

Waarom een dating site speciaal voor Senioren?

Veel van jullie zullen waarschijnlijk denken, kan ik mij niet gewoon inschrijven voor een reguliere dating site zoals Parship in plaats van een website specifiek voor ouderen? Uiteraard kan dat, alleen onze ervaring is dat de kans op een goed en langblijvend contact vele malen groter is op een website die specifiek gericht is op de markt voor senioren.

Onlangs vertelde ik mijn 65 jarige tante dat ik artikelen schrijf voor een dating advies site, zij op haar beurt vertelde mij over haar ervaring met online dating. Ze had zich ingeschreven op Tinder want ze vond het toch lastig om leuke mannen te ontmoeten nadat haar man 3 jaar geleden overleden was. Tot haar verbazing werd ze continu bestookt met vulgaire berichten en had ze de app dan ook na een dag al weer verwijderd. Oftewel ze was in haar woorden “klaar met online dating”.

Uiteraard heb ik haar overtuigd om het nog een kans te geven, maar deze keer bij een website waar onze leden heel veel succes zien, namelijk 50 Plus Match, een website specifiek voor 50 plussers. Twee weken nadat ze zich had ingeschreven was ze al op date met een leuke man uit haar buurt, hoewel haar eerste date niet eindigde in een langdurige relatie was het bij haar derde date wel raak. Ze hebben veel dezelfde interesses en zijn gewoon perfect voor elkaar.

Moraal van het verhaal is dat als je niet begint met de juiste site, online dating een negatieve ervaring kan zijn. Dat hoeft absoluut niet het geval te zijn, ongeacht je leeftijd, maak gebruik van onze handige lijst met top sites en ga niet de mist in.

Wat moet ik weten over daten voor Senioren?

Er zijn een aantal zaken die toch net iets anders zijn wanneer je geen twintig meer bent. Online daten is daar wat ons betreft één van, hieronder behandelen wij een paar veel gestelde vragen.

Veiligheid van Daten voor Senioren

Eén van de grootste angsten voor veel bezoekers die nieuw zijn in de wereld van internet Daten is dat het niet veilig is. Nu zijn er genoeg websites waarbij de veiligheid discutabel is, echter bij onze top 5 hier is dat absoluut niet het geval. Al deze websites maken gebruik van de beste veiligheids technieken, onder andere een strenge verificatie methode, controle op fraude, hackers en een team dat continu de veiligheid in de gaten houdt. Je kunt je dus inschrijven zonder dat je je hier zorgen over hoeft te maken!

Kan ik mij niet gewoon voor een normale website inschrijven?

Uiteraard en ook daar zul je genoeg leden in jouw leeftijdscategorie vinden, echter het aanbod op sites specifiek voor 50 of 60 plussers is gewoon groter. Daarnaast heb je ook geen “last” van jongere leden en is iedereen wat serieuzer. Als je wel graag op date wil met een jongere man of vrouw dan raden wij echter aan om je gewoon in te schrijven bij één van de betere dating sites die open zijn voor iedereen zoals Parship of Lexa.

Wat zijn de kosten als ik mij in wil schrijven?

Over het algemeen kan je je gratis inschrijven bij de meeste sites. Andere sites hebben uitsluitend een abonnementsvorm, maar dan vaak wel met een gratis proefperiode. Dit schrikt sommige mensen af, zeker aangezien je vaak zonder te betalen een contactadvertentie kan plaatsen of een app als Tinder downloaden, echter de kwaliteit van de relaties die je daar ontwikkelt zijn over het algemeen van lagere kwaliteit. Wat ons betreft is die kleine maandelijkse bijdrage het meer dan waard, zeker als je daarmee een goede kans maakt om de liefde van je leven te ontmoeten. Houdt er daarnaast rekening mee dat je meestal maar een abonnement nodig hebt voor 1 of 2 maanden, immers nadat je een partner gevonden hebt kan je je natuurlijk gewoon uitschrijven of je abonnement pauzeren.

Zijn deze sites lastig te gebruiken?

Niet alle 50 plussers zijn even bekwaam in het gebruik van elektronica. De door ons geselecteerde sites houden hier rekening mee en zijn ontzettend makkelijk in het gebruik, zowel de website als de apps.